Fagdag for ungdomsskolene 2012

Fagdag for ungdomsskolen i Halden

I forbindelse med dagene hvor ungdomsskoleelevene har utplassering i arbeidslivet stilte Halden IT-forum opp med 4 bedrifter som fordelte 48 elever mellom seg i grupper, og på dag nr.2 så fikk alle elevene besøke Høgskolen i Østfold. Bedriftene som stilte opp var moreCom, Tieto, Communicate og Logiq.

Dag 1: Kort fortalt så fikk elevene presentert en ufullstendig webside og skulle jobbe med å finne gode løsninger som kunne gjøre den bedre og mer brukervennlig. Elevene fikk først en introduksjon og gjennomgang i hvordan å lede et prosjekt fra a til å og hvilke prosesser en må gjennom for å komme til optimal løsning. De jobbet sammen i grupper og i diskusjon med bedriftene, og så presenterte de websidene sine til slutt, og fortalte hvordan de hadde tenkt.

Dag 2: Elevene fikk oppleve hvor mye spennende en IT-student får lære på Høgskolen i Østfold. De fikk lære om sikkerhet og hacking, bruk av mobiltelefoner til å styre og lage musikk, se lysfenomener i Hessdalen og en omvisning i robotlab’en.

Det kom gode tilbakemeldinger fra elevene. De syntes det var spenndende både å få oppleve en hverdag i en IT-bedrift, samt se hva Høgskolen i Østfold hadde å by på. Det var stor interesse for å gjenta suksessen i år.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.