IT & innovasjon (tidl. TOPP-IT)

TOPP-ITNorge trenger mer IT-kompetanse, og IT-byen Halden ønsker flere IT-utdannede – enten de flytter hit eller bor her fra før. Behovet for riktig kompetanse øker stadig. Ved å satse på IT og utdanning viser Halden at vi tenker langsiktig og ønsker å investere i fremtiden. Det snakkes mye om at inntaket til realfag synker på landsbasis, samtidig som det satses mye på å få inn flere. En «Topp-IT»-linje vil være med å gi elevene en spennende mulighet innen IT og realfag.

Halden IT-forum ytret ønske om at Halden vgs. undersøker muligheten for å kunne tilby en «Topp-IT»-linje; en linje som gir kunnskap og kompetanse i nært samarbeid med Høgskolen i Østfold (HiØ) og næringslivet. Dette har blitt tatt videre, og sammen med HiØ og næringslivet har leder i Halden IT-forum og ressurser fra Halden vgs. startet et forstudie for å se om det er grunnlag for å etablere en slik linje ved Halden vgs.

Arbeidsgruppen jobber tett med NCE Smart og har også god dialog med Compare IT i Karlstad. I prosessen om å etablere et forstudie har vi fått støtte fra kompetanseoffensiven Østfold for å gjennomføre dette, og det er allerede vært gjennomført to studieturer, hhv. til TIME utdanning i Karlstad og Sciencelinja på Greåker vgs. Det er planlagt flere studieturer august/september for å videre se på hvordan andre har lagt opp side spesiallinjer/retninger.

For å gi prosjektgruppen mer innsikt i hva som gjøres på andre skoler med tilsvarende spesiallinjer, så har de møter med diverse skoler for å høre hvordan de har lagt opp løpet for sin linje.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.