Fagdag for 10. klasse 2013

Fagdag Halden IT-forum 2013Halden IT-forum følger opp suksessen fra i fjor og arrangerer en fagdag for ungdomsskoleelever ved 10. klassse som får oppleve å dykke inn i en IT-bedrifts hverdag. Det var 32 elever totalt fordelt på Morecom, Tieto og Logiq.

Fagdag Halden IT-forum 2013Vi valgte å legge opp til noen lunde samme program som i fjor, hvor elevene første dagen fikk en innføring i hvordan å lage en god hjemmeside. De gikk gjennom hva som ligger bak av arbeidsmetodikk for å komme dit og hvordan siden kan bli synlig på steder som Google.

Andre dagen besøkte de Høgskolen i Østfold (Remmen), hvor de ble tatt godt i mot og fikk lære om både sikkerhet og hacking, programmering for musikk og bilder, og de fikk prøvd seg litt hands-on på programmering i Processing.

Responsen har vært veldig positiv, og hvis dette er med å bidra til at flere velger realfag og IT på videregående, og ikke minst at flere jenter opplever at IT kan være en spennende bransje å jobbe i, så har dette hatt en god effekt!

Dette innlegget ble publisert i Logiq, Morecom, ODIN MEDIA, Tieto. Bokmerk permalenken.